V požaru umrla 48-letna ženska

Datum 5.1.2011 21:09:58 | Kategorija: Slovenija

V stanovanju v okolici Maribora je zagorela električna pečica, v požaru pa je umrla 48-letna ženska. Na Štajerskem je sicer zagorelo še dvakrat, a sta požara povzročila le materialno škodo.

Včerajšnji dan so na Štajerskem zaznamovali požari. Po podatkih PU Maribor je najprej zagorelo v stanovanjski hiši v Zgornjem Gruškovju. Za požar je kriva dotrajanost dimnika, zagorelo pa je leseno ostrešje. Požar se je nato razširil na celo hišo, pri tem pa je po oceni policije nastala škoda v višini 60 tisoč evrov. Ogenj so pogasili gasilci PGD Podlehnik in PGD Tržec, poškodovanih pa ni bilo.

Okoli 17. ure pa je bil operativno-komunikacijski center PU Maribor obveščen, da stanovalka bloka v bližini Maribora ne odpira vrat, kljub zvonjenju. Policisti so s pomočjo pripadnikov PGD Voličina vstopili v stanovanje, kjer so našli truplo 48-letnice. Umrla je v požaru, ki se je začel na električni pečici, nato pa se je razširil nad element nad pečico. "Zaradi pomanjkanja zraka, se požar ni več širil," so sporočili policisti. 

Nazadnje pa je zagorelo okoli 23. ure, in sicer v ostrešju stanovanjske hiše v Miklavžu na Dravskem polju. Zaradi napake na električni napeljavi je zagorelo ostrešje hiše. Poškodovanih ni bilo, premoženjska škoda pa po ocenah policije znaša 10 tisoč evrov. 

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5724