Po požaru pokrili streho

Datum 5.1.2011 21:08:45 | Kategorija: Mimogrede

Po tragičnem požaru v Metavi so prostovoljni gasilci iz Malečnika in sosedi odstranili poškodovano ostrešje in jo pokrili s ponjavami, tako da je hiša za nekaj časa zaščitena pred dežjem.

''Kljub minus sedmim stopinjam Celzija smo delo končali v treh urah. Na koncu smo pred zamakanjem zaščitili še staro hišo, kjer trenutno bivajo,'' so sporočili gasilci iz Malečnika.

Ogenj, ki je na silvestrovo zajel hišo v Metavi, je vzel tudi življenje 57-letnika, 13-letna deklica in starejša gospa sta bili lažje poškodovani. Požar je poškodoval ostrešje in notranjost pritličnega dela hiše z vso opremo. Babica, mama in hčerka so ostale brez zeta, moža in očeta, poleg tega pa tudi brez oblačil in potrebščin za normalno življenje.

Zato potrebujejo vsakršno pomoč. Rdeči križ je zanje odprl tekoči račun za zbiranje prostovoljnih finančnih sredstev za popravilo in zagotovitev pogojev za vnovično vselitev družine. Svoj prispevek lahko nakažete na tekoči račun pri NKBM, številka: 04515-0000397432, šifra 00 50742.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5723