Silovite eksplozije v tovarni orožja

Datum 28.12.2010 10:22:07 | Kategorija: Evropa

V tovarni orožja v Čačku je odjeknilo več eksplozij. Zaposlene so takoj evakuirali, poškodovanih naj ne bi bilo. Iz tovarne je še vedno slišati poke, nad območjem se vije gost dim, vidni pa so tudi plameni.

Eksplozij

V tovarni je nazadnje eksplodiralo pred sedmimi leti. Takrat so bili poškodovani trije delavci. Tokrat naj žrtev ne bi bilo. (Foto: Reuters)

V tovarni je okoli 16.30 najprej izbruhnil požar, nato pa so v enem od objektov tovarne odjeknile eksplozije, je povedal vodja sektorja za izredne razmere na srbskem notranjem ministrstvu Predrag Marić in dodal, da po neuradnih informacij ni bilo žrtev.

Po prvih silovitih eksplozijah je sledila serija detonacij, ki še vedno odmevajo na širšem območju Čačka. Z območja tovarne se vije gost dim, prav tako pa so vidni tudi plameni. Policija je blokirala vse dohode v tovarno, v bližini pa so tudi gasilci in zdravniška ekipa, poroča Tanjug.

Po besedah Marića je za zdaj gotovo, da ni nevarnosti, da bi se požar razširil na okoliške objekte ali na mesto Čačak. Počakati moramo, da detonacije povsem prenehajo, da bi lahko prišli do prizorišča eksplozij, je še dejal. V Čačak se je že odpravil srbski minister za obrambo Dragan Šutanovac, da bi se seznanil z dogajanjem.

V tovarni Sloboda je do eksplozij nazadnje prišlo 22. januarja 2003, ko so bili poškodovani trije delavci. V tovarni izdelujejo različne vrste streliva za trge v Evropi kot tudi na drugih kontinentih. V tovarnah in skladiščih orožja v Srbiji sicer pogosto prihaja do tovrstnih eksplozij. Od leta 1995 se je zgodilo skupno 14 nesreč, v katerih je umrlo 31 delavcev, več kot 50 pa jih je bilo poškodovanih, še poroča Tanjug.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5690