Zaradi dima v bolnišnico odpeljali 19 oseb

Datum 27.12.2010 12:32:07 | Kategorija: Slovenija

Na Beblerjevem trgu v Ljubljani so zagorele novoletne lučke, ogenj pa se je iz pritličja bloka razširil proti drugemu nadstropju.

undefined undefined
undefined
Požar je izbruhnil v nedeljo nekaj pred 21. uro. Policija še ugotavlja, zakaj je zagorelo in preverja možnost, da je bilo za vse skupaj krivo pirotehnično sredstvo.
undefined

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v ljubljanskih Novih Jaršah zagorelo okoli 20.40. "Po odvrženi petardi so zagorele novoletne lučke, pritrjene na leseno balkonsko oblogo v pritličju stanovanjskega bloka,“ so sporočili z omenjene uprave. Ogenj se je nato po lesenih balkonskih oblogah hitro razširil od pritličja proti drugemu nadstropju.

A na policiji opozarjajo, da ni še potrjeno, da je bila za vse skupaj kriva prav petarda. "Podatki uprave še niso potrjeni, ogled kraja dogodka še vedno poteka," nam je dejal predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek. Policija sicer dopušča možnost, da je vzrok kakšno pirotehnično sredstvo, vendar pa je treba počakati na izsledke ogleda. "Ogled pogorišča je zelo zahtevno delo, ker moraš vsak tisti delček posebej pregledati, tako da je to zahtevno delo za kriminaliste," je razložil Stojnšek.

Požar v Novih Jaršah - 12

(Foto: Miro Majcen)

Požar je sicer uničil eno stanovanje, posredovali pa so gasilci GB Ljubljana in PGD Šmartno ob Savi, ki so požar pogasili.

Pristojni so morali evakuirati šest ljudi, zaradi zastrupitve z dimom pa so reševalna vozila v bolnišnico odpeljala 19 ljudi. Med njimi sta bila tudi dva otroka. Na ljubljanskem kliničnem centru so nam dejali, da so jim pregledali kri. "Koncentracije monoksida ni bilo," so dejali in dodali, da sta na opazovanju čez noč ostala le dva otroka, vendar pa tudi otroka zaradi dima nimata nobenih zdravstvenih težav.

vir, fotogalerija in video na: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5686