Letalo strmoglavilo tik ob naselju

Datum 28.11.2010 11:31:57 | Kategorija: Svet

Dve minuti po vzletu je v Karačiju strmoglavilo tovorno letalo. Odjeknile so številne eksplozije, reševalci pa so uspeli zajeziti ogenj, ki je ogrožal naselje. Po zadnjih podatkih je umrlo osem ljudi na letalu in najmanj štiri na tleh. Poročajo tudi o ranjenih.

undefined undefined
undefined
undefined

Letalo, ki je vzletelo ob 1.45 po lokalnem času, je bilo namenjeno iz pakistanskega mesta Karači v sudansko prestolnico, prevažalo pa je humanitarno pomoč, poročajo tuji mediji. Le dve minuti po vzletu je letalo strmoglavilo na območje, kjer so gradili novo sosesko, v katero naj bi se vselile družine pakistanskih vojaških oficirjev. Priče so videle, kako je ogenj zajel levi motor, nato naj bi se pilot poskušal vrniti na letališče, a mu ni uspelo.

Nesreča tovornega letala v Karačiju

(Foto: Reuters)

Po strmoglavljenju so odjeknile številne eksplozije in ogenj se je začel nevarno širiti proti stavbam, ki so naseljene. Le hiter odziv gasilcev in reševalcev je preprečil še hujšo tragedijo.

Na tleh umrli štirje gradbeni delavci

Na letalu naj bi bilo po zadnjih podatkih osem ljudi, ki so v nesreči umrli. Reševalci so na tleh našteli še štiri žrtve, poročajo pa tudi o ranjenih. Oblasti opozarjajo, da bi se lahko število smrtnih žrtev povečalo, saj nimajo podatkov, koliko delavcev, ki je gradilo in urejalo novo sosesko, je bilo nastanjenih znotraj območja. Prav tako naj bi se v stanovanja že vseljevale družine, a znova je treba poudariti, da točnega podatka, ali je res že kdo tam živel, ni.

Štirje, ki so umrli na tleh, so gradbeni delavci, ki so spali v eni izmed stavb, na katero je padlo letalo.

Gre za tovorno letalo Ilyshin IL-76 ruske proizvodnje, ki je prevažalo 31 ton humanitarne pomoči. Kot rečeno, je bilo namenjeno v Sudan. Hiše, nekatere so še bile v fazi gradnje, druge pa pripravljene na vselitev, so uničene. Prebivalci so sprva mislili, da gre za bombni napad.

Nesreča tovornega letala v Karačiju

(Foto: Reuters)


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5638