Trčil v otroka in pobegnil

Datum 26.11.2010 14:11:46 | Kategorija: Slovenija

Sinoči nekaj pred 19. uro se je na lokalni cesti na Ravnah na Koroškem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila poškodovana dva otroka. 54-letni povzročitelj nesreče je pobegnil, ne da bi jima nudil pomoč.

Včeraj ob 18.45 je na Ravnah na Koroškem 54-letni domačin z osebnim avtomobilom trčil v 13-letno deklico in devetletnega dečka, ki sta skupaj s še enim otrokom prečkala cesto, so sporočili s slovenjgraške policije.

Otroka sta obležala na cestišču, voznik pa je odpeljal, ne da bi jima nudil pomoč. Policija ga je začela iskati z vsemi razpoložljivimi patruljami na Koroškem in ga okrog 20. ure tudi našla. Najprej so opazili njegov avtomobil, pozneje pa tudi moškega, za katerega so odredili alkotest. Ta je pokazal koncentracijo 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so odredili pridržanje od šest do 12 ur. Policija bo zaradi predrzne vožnje in pobega s kraja nesreče zoper voznika podala kazensko ovadbo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa tudi obdolžilni predlog.

Otroka, ki sta bila udeležena v nesreči, sta bila le lažje poškodovana, zato so ju oskrbeli v slovenjgraški bolnišnici. Tretji otrok ni utrpel poškodb.

Vir:24ur.com

http://24ur.com/novice/crna-kronika/trcil-v-otroka-in-pobegnil.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5635