V mariborskem Swatyju spet gorelo

Datum 24.11.2010 21:00:15 | Kategorija: Evropa

V manj kot štirih tednih je že drugič zagorelo v mariborski tovarni umetnih brusov Swaty. Gorelo je v dimniku tunelske peči, požar pa so obvladali že zaposleni, gasilci pa so od prihoda dalje vršili gasilsko stražo.

Na Javnem zavodu za zaščitno in požarno reševanje Maribor so pojasnili, da so bili o požaru v mariborski tovarni umetnih brusov Swaty obveščeni ob 17.28, na kraj pa je šest gasilcev v dveh vozilih prispelo dve minuti pozneje. Ugotovili so, da je zagorelo v dimniku tunelske peči, požar pa naj bi že pred prihodom gasilcev omejili zaposleni v podjetju, a so preventivno za pomoč zaprosili tudi gasilce.

Ob prihodu so se posvetovali z zaposlenimi in ugotovili, da je požar izbruhnil v dimniku peči za žganje keramičnih plošč. Že pred prihodom so zaposleni odklopili peč s čistilne naprave in jo priklopili neposredno na dimnik ter tako preprečili, da bi se vnela še čistilna naprava. Gasilci so zato dokler niso obloge v odvodu tunelske peči zgorele, vršili le gasilsko stražo.

Požar je v omenjenem podjetju izbruhnil že konec prejšnjega meseca. Tudi takrat je bil požar manjši, škode pa je bilo za približno 15.000 evrov.

Vir: 24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5632