V Posavju zaradi kurjave zagoreli dve hiši

Datum 11.11.2010 11:10:45 | Kategorija: Slovenija

Četrtek, 11.11.2010 (10:00)

Poročali smo, da je v Posavju v zadnjih dveh dneh dvakrat zagorelo v stanovanjskih hišah. Kot danes pojasnjujejo s PU Krško, so včeraj okoli 11.30 zagorele saje v dimniku hiše na Malem Kamnu.
Policisti so ugotovili, da je zagorelo, ko je lastnica hiše zakurila v domači peči, do večje materialne škode pa ni prišlo, ker je priseben sosed priskočil na pomoč in zaprl dovod zraka oz. loputo na peči, tako da je ogenj ugasnil sam. Gasilcem tako ni bilo potrebno ukrepati.

Poškodovan lastnik hiše

Davi, nekaj pred 5. uro so na interventno številko 113 prejeli več klicev, da na Vrhku pri Tržišču, na območju policijske postaje Sevnica, gori starejša stanovanjska hiša. Ob prihodu na kraj so gasilci in policisti lahko le ugotovili, da je ogenj zajel celotno hišo. Po prvih ugotovitvah naj bi v hiši kurili v peči na trda goriva (t.i. »kiperbuš«), nazadnje pa naj bi bila peč naložena slabi dve uri pred požarom. Zaradi vdihanega dima so zdravniško pomoč nudili lastniku hiše, ki pa drugih poškodb ni imel. Policisti in komisija policijske uprave Krško na kraju še opravljajo ogled, da bi ugotovili vse okoliščine primera in vzrok požara.

Vir: www.dolenjskilist.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5606