Včeraj in danes voda zalila obrtno cono

Datum 10.11.2010 13:45:46 | Kategorija: Slovenija

Sreda, 10.11.2010 (13:00)

Šentjernej

V obrtni coni v Šentjerneju se ob vsakem malce obilnejšem deževju ponavlja ista zgodba: voda zelo hitro zalije Obrtno cesto, zaradi česar je ogrožena tudi transformatorska postaja, ki stoji čisto ob njej. Tako so morali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej že včeraj popoldne prečrpavati vodo, isti scenarij pa se je ponovil danes okoli poldneva.
Resda nivo vode ni bil tak, kot letošnjega 18. septembra, ko je skoraj zalilo bližnjo delavnico, pa vendar predstavlja voda na cesti nevarnost, saj vozila, ki vozijo po poplavljeni cesti, zalivajo transformator in verjetno gre le sreči pripisati dejstvo, da se doslej še ni zgodilo kaj hujšega.

In zakaj občina še vedno ni nič ukrenila, glede na to, da je prav 18. septembra župan Franc Hudoklin za Dolenjskilist.si obljubil, da bodo še v istem mesecu ali najkasneje v začetku oktobra namestili novo, zmogljivejšo potopno črpalko, ki naj bi rešila problem?

"Zadeva ni tako enostavna, kot je sprva zgledalo. Ko smo preučili celoten problem, smo videli, da samo nova črpalka ne bo rešila težav, za sanacijo, ki bo med drugim vključevala tudi novo črpališče in spremembo kanala, potrebujemo 50 tisoč evrov. Predračun je narejen, ostaja le vprašanje, od kje dobiti toliko denarja. Izkazalo se je namreč, da v času projektiranja projektant ni predvidel takšnih težav, na tem območju pa je tudi močna podtalnica," je danes pojasnil župan in dodal, da so imeli na občini že danes sestanek na to temo, do petka pa morajo najti oprijemljivo rešitev.

Do takrat pa Šentjernejčanom ostane v tolažbo vsaj dejstvo, da imajo vedno na voljo zanesljive in pridne prostovoljne gasilce, ki vsakič, kadar zapiska pozivnik, spustijo vse iz rok in rešujejo nastalo situacijo.

SLIKE: http://www.dolenjskilist.si/2010/11/10/35198/novice/dolenjska/FOTO_Vceraj_in_danes_voda_zalila_obrtno_cono/

T. J. G. Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5604