Pogasili požar v Dogi

Datum 6.11.2010 9:15:50 | Kategorija: Slovenija

Petek, 5.11.2010

"Ponesrečenec je varno pripeljan v zdravniško oskrbo in zdaj zaključujemo z vajo!" Tako je zaključila poročanje Centru za obveščanje gasilska častnica druge stopnje, Renata Osrajnik, tudi vodja prve pomoči.
Poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič je povedal, da vsako leto pripravijo ob Mesecu požarne varnosti sektorske vaje v drugem sektorju (skupaj imajo v GZ Sevnica štiri sektorje), letos so jo v tretjem sektorju, ki zajema Prostovoljna gasilska društva (PGD) v Mirnski dolini. Tokrat so sodelovala PGD  Krmelj, Šentjanž, Tržišče, Telče in Veliki Cirnik z okrog 50 člani. Vaja se je tokrat dogajala v in okoli podjetja Doga v Krmelju. Predpostavka je bila, da je v galvani Dobnikovih prišlo do požara v plinski kotlarni Doge. O tem je obvestil gasilce z javnim alarmiranjem Center za obveščanje, Osrajnikova pa pravi, da so gasilce aktivirali tudi z SMS-i. Vsako PGD opravi tri letne vaje, sektorska pa je le ena letno in se seli vsako leto v drug sektor.
Vodja letošnje intervencije je bil Janez Umek iz PGD Tržišče. Aktivirali so tudi ekipo prve pomoči, na pomoč je prihitelo reševalno vozilo nujne medicinske pomoči in osebje Zdravstvenega doma Sevnica, sevniški policisti pa so zavarovali cesto. V tretjem sektorju je sicer 83 operativcev usposobljenih za gašenje požarov.

Besedilo in foto: P. P.

SLIKE: http://www.lokalno.si/si/aktualno/ljudje/?id=29212

Vir: www.lokalno.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5594