Opel pomaga reševalcem

Datum 5.11.2010 16:42:38 | Kategorija: Svet

Opel je prvi izdelovalec avtomobilov, ki ponuja posebno spletno stran za prenosne telefone namenjeno reševalcem, na kateri bodo lahko reševalci pogledali, kje imajo avtomobili zračne blazine, rezervoar,...
 
Ob nesrečah štejejo sekunde in velikokrat centimetri. Zato potrebujejo reševalci, ob reševanju poškodovancev iz zverižene pločevine, kar se da hiter dostop do natančnih podatkov. Kje so nameščene varnostne zračne blazine, ojačitve karoserije, dovod goriva? Kje je posoda za gorivo, oziroma akumulator? Kje je najbolje zarezati s hidravličnimi škarjami za pločevino?

Zato je Opel podatke o približno 60 avtomobilih, izdelanih od leta 1991 dalje, postavil na portal, prilagojen posredovanju informacij preko pametnih telefonov, z dostopom do svetovnega spleta. Ta brezplačna storitev, ki omogoča reševalcem neposredno, hitro pridobitev potrebnih podatkov, je na voljo v desetih evropskih jezikih.

»Opel podpira vzpostavljanje osrednje baze podatkov avtomobilske industrije, v katero bi izdelovalci posredovali podatke o svojih avtomobilih,« pravi Jürgen Peitz, direktor Opla zadolžen za razvrstitev avtomobilov v zavarovalniške razrede in tehnologijo popravil. »Na ta način so vse potrebne informacije ob nesrečah na voljo neposredno, ne glede na to, kdo je avtomobil izdelal.«

Portal namenjen posredovanju tovrstnih podatkov bo namenjen predvsem gasilcem in reševalcem za nudenje prvi pomoči. Preko spletnega naslovawww.opel-rescuecard.com bodo lahko izbrali jezik in zagnali iskalnik za določen Oplov avtomobil. Na žalost pa ta ni na voljo v slovenskem jeziku.

vir: http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=6259

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5591