Ko ogenj postane nevaren ...

Datum 5.11.2010 7:07:39 | Kategorija: Mimogrede

Četrtek, 4.11.2010

Ogenj ni igrača - je bilo geslo letošnjega meseca požarne varnosti. Gasilci PGD Blanca smo v tem mesecu bili zelo dejavni. Ker smo gasilci vzor mladim in ostalim krajanom, smo s skupnimi močmi uredili prostore našega društva.
Naši cicigasilci so si ogledali predstavo gledališča FRU-FRU v Dobovi, ki nam jo je podarila GZ Slovenije ob mesecu požarne varnosti.
Mentorici društva Valerija in Mateja sta pomagali mentorjem OŠ Blanca pri pripravi ekip za državno tekmovanje DMG, ki je bilo v Sečovljah. Ekipi sta dosegli odlično peto in sedmo mesto v državi.
Da pa bi otrokom lažje predstavili, kdaj topel ogenj, ki jim greje dom, postane nevaren, je poveljnik PGD Blanca Aljoša Radej pripravil učno uro za učence prve triade OŠ Blanca. Otroci so si ogledali prostore društva, vozila in preizkusili nekaj opreme. V šoli pa so učiteljice nadgradile njegovo uro s pogovorno uro o ognju in nesrečah.
Na OŠ Blanca pa v letošnjem letu izvajajo tudi izbirni predmet Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Učenci tega predmeta bodo še izvedli uro v našem društvu, kasneje pa tudi v PGD Sevnica in v Poklicni enoti Krško.
Medvedek na plakatu nas je opominjal, da ogenj ni igrača in da je potrebno graditi tudi na mladini, saj bodo ti otroci nekoč postali vestni in odgovorni gasilci naših društev.

Mateja Strnad, PGD Blanca

SLIKE: http://www.lokalno.si/si/zgodba/vasa_zgodba/?id=29200

Vir: www.lokalno.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5590