Stopiški gasilci bi raje pekli kostanj, kot gasili

Datum 30.10.2010 17:06:50 | Kategorija: Mimogrede

Petek, 29.10.2010

Izteka se Oktober - mesec požarne varnosti. Člani prostovoljnega gasilskega društva Stopiče smo v tem mesecu pripravilo več aktivnosti. Na obisku smo imeli otroke iz stopiškega vrtca Škrat in učence OŠ Stopiče.
Pokazali smo jim opremo, kako se "šprica" na pionirskih tekmovanjih, pogovorili smo se o tem, da ogenj ni igrača in jih na koncu tudi malce pogostili. Ravno tako smo se odpravili na obisk k najmlajšim v novomeški vrtec Kekec.  V sodelovanju s PGD Dolž in PGD Podgrad smo pripravili vajo gašenja na objektu Avtoservisa Krevs v Črmošnjicah.

V nedeljo pa smo pripravili še dan odprtih vrat PGD Stopiče. Obiskovalcem smo pokazali prostore, opremo, vozila in v popoldanskem času tudi spekli malo kostanja!

Ko potegnemo črto pod Oktober-mesec požarne varnosti, lahko ugotovimo, da so ljudje dobro osveščeni o varstvu pred požari. V letošnjem letu smo na področju našega društva imeli le en požar - stanovanjski objekt v Črmošnjicah.

Kot vsi veste, smo prostovoljni gasilci vedno pripravljeni pomagati ob nesrečah. Zato upamo, da bo le teh čimmanj in se raje večkrat dobimo ob priložnostih, kot smo jih omenili zgoraj!

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ !!!

Za PGD Stopiče Peter Kastelic

SLIKE: http://www.lokalno.si/si/zgodba/vasa_zgodba/?id=29153

Vir: www.lokalno.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5575