Zima že trka na vrata

Datum 24.10.2010 19:34:01 | Kategorija: Slovenija

Zelo kmalu lahko pričakujemo sneg na nižje ležečih krajih, v naslednjih dneh se bo namreč meja sneženja spustila pod 700 metrov. Sneg se na tej višini še ne bo oprijemal, se bo pa v naslednjih dneh še ohladilo. Na Primorskem bo pihala močna burja.
Meja sneženja se bo v ponedeljek spustila pod 700 metrov nadmorske višine, v noči na torek lahko tudi nižje. Sneg se na tej višini še ne bo oprijemal, nad 900 metri nadmorske višine pa bo sneg pobelil zemljo. Mnogi mejni prehodi na Gorenjskem bodo zasneženi, prav tako tudi nekateri kraji na Koroškem in na Pohorju. Prehod Vršič bo zaprt, so za 24ur. com danes dejali na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Sredino in četrtkovo jutro bosta zelo hladni, pričakujemo lahko slano. Na ARSO poudarjajo, da je še posebej na Primorskem od ponedeljka naprej treba biti previden zaradi močne burje, ki bo na posameznih mestih dosegla hitrost od 120 do 140 kilometrov na uro.
Vršič

V sosednjih pokrajinah bo spremenljivo do pretežno oblačno. V krajih zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo povsod oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spuščala. Ob severnem Jadranu bo zapihala močna burja.

Mokre ceste po državi

Ceste po državi so mokre in spolzke, zato naj bodo vozniki previdni. Zaradi zasneženega cestišča je zaprta mangartska cesta. Obvezna uporaba zimske opreme je potrebna na prelazu Vršič in na cestah Slovenj Gradec–Kope ter Ribnica–Ribniška Koča, so zapisali na strani prometnoinformacijskega centra.

Vir:http://24ur.com/novice/slovenija/sneg-in-mocna-burja.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5564