18 mrtvih v nesreči na Poljskem, 37 žrtev nesreče v Ukrajini

Datum 12.10.2010 13:16:39 | Kategorija: Evropa

12. oktober 2010 ob 10:16,

Varšava/Kijev - MMC RTV SLO/Reuters

Na Poljskem se je zgodila huda prometna nesreča, kjer je v trčenju kombija in tovornjaka umrlo 18 ljudi, v nesreči v Ukrajini pa je umrlo 37 ljudi.
Nesreča se je zgodila ob zori v gosti megli, ko sta se v bližini mesta Nowe Miasto nad Pilica, približno 80 kilometrov južno od Varšave, zaletela tovornjak in kombi, ki je na delo peljal 18 ljudi. 16 ljudi je umrlo na kraju nesreče, eden je umrl ob prevozu v bolnišnico, drugi potnik pa je umrl v bolnišnici.
Policija je že začela preiskavo nesrečnega dogodka, na kraj nesreče pa je odpotoval tudi poljski minister za notranje zadeve Jerzy Miller. Tiskovna predstavnica policije je za Reuters povedala, da podatkov o nesreči še nimajo, vse, kar vedo, je, da "je kombi zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovornjak". Predvidevajo, da bi bila lahko vzrok za trčenje megla in prehitra vožnja.
Voznik tovornjaka je bil v nesreči lažje poškodovan, umrlo pa je vseh 18 sezonskih delavcev v kombiju, ki je bil registriran za pet potnikov. Ker je bilo potnikov preveč, niso bili pripeti z varnostnimi pasovi.

Ukrajina: Trk na nezavarovanem železniškem prehodu

Medtem iz Ukrajine poročajo o hudi prometni nesreči, kjer sta trčila avtobus in vlak. Predstavnik ministrstva za notranje zadeve Jevheni Kravec je povedal, da se je nesreča zgodila ob 9. uri zjutraj na nezavarovanem železniškem prehodu v regiji Dnipropetrovsk, ko je skušal avtobus prečkati železniški prehod, pri tem pa ni slišal zvočnega signala prihajajočega vlaka.
V nesreči je umrlo 37 ljudi, najmanj 12 je ranjenih, na mesto nesreče pa so takoj prihiteli reševalci in policisti. Reševalna akcija poteka, začeli pa so tudi preiskavo o vzrokih za nesrečo.
B. T.

SLIKE: http://www.rtvslo.si/svet/foto-18-mrtvih-v-nesreci-na-poljskem-37-zrtev-nesrece-v-ukrajini/241390

Vir: www.rtvslo.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5545