Na Koroškem strmoglavilo letalo

Datum 10.10.2010 20:14:27 | Kategorija: Slovenija

Na območju Slovenj Gradca je strmoglavilo ultralahko letalo z dvema potnikoma na krovu. Eden je težje poškodovan. Letalo so iskali kar nekaj časa, trenutno pa poteka reševanje potnikov.

Na območju Slovenj Gradca je malo pred 17. uro strmoglavilo manjše ultralahko letalo z dvema potnikoma na krovu. Eden od njiju je poklical pomoč in povedal, da je njegov sopotnik težje poškodovan.

Ker ni vedel, kje natančno se je nesreča zgodila, so letalo najprej iskali tako na območju Celja kot na območju Slovenj Gradca, na slednjem so ga pozneje tudi izsledili. Kot je za 24ur.com povedal predstavnik PU Slovenj Gradec Roman Pungartnik, so se v iskalno akcijo vključili tako pripadniki Koroškega letalskega centra kot policijski helikopter, na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje pa piše, da so bili v akciji tudi gasilci, gorski reševalci in domačini. Te so namreč po radiu pozivali, naj sporočijo, ali so morda videli nesrečo. 

Letalo so nekaj pred 19. uro našli v okolici kraja Sveti Duh, je povedal Pungartnik. Strmoglavilo je na težko dostopnem območju, zato so na pomoč poklicali vojaški helikopter. Ta je namreč opremljen z vitlom, s katerim bodo ponesrečenca potegnili na varno. Po Pungartnikovih podatkih sta poškodovana oba udeleženca nesreče, eden med njima lažje, eden pa težje. Vzletela naj bi v Lescah.

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5539