Na trajektu odjeknila eksplozija

Datum 10.10.2010 9:59:54 | Kategorija: Evropa

V požaru, ki je izbruhnil na litovskem trajektu, je bilo 28 oseb laže poškodovanih. Več kot 200 potnikov so evakuirali. Vzrok požara naj bi bil tehnične narave.
Požar na litovskem trajektu

Na trajektu je odjeknila eksplozija. (Foto: Reuters)

Na litovskem trajektu, ki je plul iz nemškega pristanišča Kiel v litovsko mesto Klaipeda, je okoli polnoči odjeknila eksplozija. Šest ladij, ki so bile v bližini trajekta, je takoj priplulo na pomoč in z gorečega trajekta rešilo več kot 200 potnikov in posadko.

Požar na litovskem trajektu

Rešili so vse potnike in člane posadke. (Foto: Reuters)

V nesreči je bilo ranjenih 28 oseb, 23 jih je še vedno v bolnišnici. Predvsem imajo lažje poškodbe, povezane z vdihavanjem dima, je povedal tiskovni predstavnik policije.

Vzrok eksplozije, ki je odjeknila na zgornji palubi trajekta Lisco Gloria, še ni znan, bil pa naj bi tehnične narave, so sporočile nemške oblasti. "Za zdaj vse kaže, da je šlo za nesrečo. Seveda pa preiskava poteka," je še dodal.

Požar na litovskem trajektu

Vzrok eksplozije še ni znan, a bil naj bi tehnične narave. (Foto: Reuters)

Trajekt, ki je v dolžino meril 200 metrov, je bil zgrajen leta 2002 in je po morju lahko plul s hitrostjo 22 vozlov. Na njem je bilo 73 kabin, prostora pa za več kot 300 potnikov. V času nesreče so bili na njem 204 potniki in 32 članov posadke. Prihajali so iz različnih držav, med drugim iz Nemčije, Rusije, Litve, Latvije, Danske in Argentine.

VIDEO: http://24ur.com/novice/svet/na-trajektu-odjeknila-eksplozija.html

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5538