Na državnem tekmovanju reševalci iz Šentjerneja in Sevnice

Datum 9.10.2010 14:16:26 | Kategorija: Slovenija

Sobota, 9.10.2010 (08:30)

Murska Sobota

V Murski Soboti danes poteka 16. preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Tako kot vsako leto bo na preverjanju sodelovalo 13 ekip prve pomoči, ki so zmagale na regijskih preverjanjih, kot štirinajsta pa bo na preverjanju sodelovala ekipa Rdečega križa iz Madžarske.
Po podatkih organizatorjev se je letos regijskih preverjanj udeležilo več kot 120 ekip Rdečega križa in Civilne zaščite, organizirajo pa jih občine, gospodarske družbe, zavodi in druge organizacije, šole in drugi javni zavodi ter druge nevladne organizacije.
Kot smo poročali, Posavje na današnjem tekmovanju zastopa ekipa Rdečega križa Sevnica. Nadomestila je ekipo prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško 2, ki je konec septembra sicer zmagala na regijskem tekmovanju zasavske in posavske regije v Zagorju pred Sevničani in Brežičani (ekipa Občina Brežice – Gasilci), a Krčani zaradi remonta nuklearke ne morejo na državno prvenstvo.
Prav tako septembra je v Trebnjem potekalo 16. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, na katerem se je pomerilo 12 ekip z Dolenjske in Bele krajine. Tako kot lani je bila zopet najboljša šentjernejska ekipa.
Lanska zmaga ekipi NEK
Na lanskem državnem preverjanju v Kranju so regijo zastopali reševalci Nuklearne elektrarne Krško in ekipa Civilne zaščite iz Šentjerneja. Reševati so morali iz sedmih različnih nesreč, največ znanja in spretnosti pa je pokazala ekipa reševalcev iz Nuklearne elektrarne Krško, ki se je tako udeležila evropskega preverjanja v Srbiji. Tam je zmagala ekipa iz Velike Britanije, Slovenija oz. Krčani pa so osvojili odlično drugo mesto.

Vir: www.dolnjskilist.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5533