Verižno trčenje zahtevalo smrtno žrtev

Datum 8.10.2010 13:09:20 | Kategorija: Slovenija

Na gorenjski avtocesti so verižno trčila štiri vozila, v nesreči pa je ena oseba umrla. Le nekaj kilometrov proč se je prevrnil tovornjak. Zaradi nesreč so nastajali so dolgi zastoji.

Tako avtocesta kot regionalne in lokalne ceste na Gorenjskem so bile v jutranjih urah v smeri proti Ljubljani popolnoma 'zabite', trenutno pa promet spet poteka nemoteno. 

Prav med jutranjo prometno konico sta se na avtocesti v razmeroma kratkem času zgodili dve prometni nesreči. Med počivališčem Voklo in priključkom Brnik so okoli 6. ure zjutraj verižno trčila štiri vozila. Na PU Kranj so za 24ur.com pvedali, da so po zadnjih podatkih tri poškodovane odpeljali v ljubljanski klinični center, ena pa je na poti umrla.

Poleg tega se je le nekaj kilometrov proč prevrnil tovornjak, ki je prevažal hlode. Nesreča se je zgodila na kraju, kjer potekajo obnovitvena dela.

Zaradi nesreč je bil odsek gorenjske avtoceste zaprt, voznike  so v Kranju preusmerjali na regionalne ceste. Poleg tega so se številni zastojem poskušali izogniti in so uporabljali lokalne ceste, s tem pa so zastoji nastali tudi na njih. "Vsi uporabljajo, kar pač poznajo. Zastoji nastajajo na vseh cestah, saj sta se ta dva dogodka zgodila v zelo kratkem razmiku na kratkem odseku avtoceste," so povedali na prometnoinformacijskem centru. Po nekaj urah je promet znova stekel nemoteno.

Verižno trčenje tudi na Štajerskem

Že včeraj pa je na avtocesti pred priključkom Lukovica v smeri Maribora verižno trčilo pet vozil. Nastala je le gmotna škoda.

VIR:24ur.com

http://24ur.com/novice/crna-kronika/verizno-trcenje-na-gorenjski-avtocesti.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5529