Voznica z avtom trčila v avtobus, poln šolarjev

Datum 6.10.2010 18:23:09 | Kategorija: Slovenija

Na Volarski ravnini se je včeraj dopoldne voznica osebnega avtomobila zaletela v avtobus, poln šolarjev. V nesreči se je voznica iz okolice Kobarida huje poškodovala, šolarji in njihove učiteljice pa so jo odnesli brez poškodb.

Šolski izlet za skupino devetošolcev iz okolice Kamnika na Tolminsko se je končal precej neprijetno, saj se jim je med vožnjo zgodila nesreča. V avtobus, ki ga je vozil 29-letni voznik, se je v torek dopoldne s škodo felicijo zaletela 52-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kobarida.

Ob trku med učenci na srečo zgolj preplah

Peljala se je proti Tolminu, ko je na Volarski ravnini, v desnem ovinku, izgubila nadzor nad avtomobilom, ki ga je najprej obrnilo, nato pa je z zadnjim delom trčil v avtobus. V njem se je peljalo 36 mladostnikov, učencev 9. razreda iz osnovne šole v okolici Kamnika, z njimi so bile tudi njihove učiteljice. Na srečo se v avtobusu ni nihče poškodoval, zagotovo pa so se ob trku močno prestrašili.

Ostala je ukleščena

Huje pa se je poškodovala 52-letna voznica, ki jo je z avtom odneslo s ceste. Ostala je ukleščena, tako da so jo iz avtomobila s tehničnim posegom šele tolminski prostovoljni gasilci. Ekipa nujne medicinske pomoči iz tolminskega zdravstvenega doma je hudo poškodovano voznico odpeljala na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so o prometni nesreči obvestili preiskovalno sodnico in državno tožilko, proti voznici pa bodo spisali obdolžilni predlog. Zaradi nesreče in odpravljanja je bila cesta med Tolminom in Kobaridom zaprta več kot uro.

52-letna voznica je huje poškodovana ostala ukleščena v vozilu.
Foto: PGD TOLMIN

Na Volarski ravnini, v desnem ovinku, je voznica izgubila nadzor nad avtomobilom, ki ga je najprej obrnilo, nakar je z zadnjim delom trčil v avtobus, nato pa ga je odneslo s ceste.
Foto: PGD TOLMIN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5526