Zažgali kombi za prevoz Romov

Datum 5.10.2010 6:30:38 | Kategorija: Slovenija

Vandalizem. Pred leskovško osnovno šolo je zgorel šolski kombi. Nepridipravi vlomili v vrtec. Učiteljici ukradli torbo.
Deset let star kombi, ki je zgorel pred šolo, je le še za na odpad. (Foto: ePosavje)

Deset let star kombi, ki je zgorel pred šolo, je le še za na odpad. (Foto: ePosavje)

Leskovec pri Krškem. V soboto proti večeru je na dvorišču osnovne šole zgorel kombi, namenjen prevozu romskih otrok. “Gasilci so požar omejili in pogasili, a je kombi v celoti uničen,” pove tiskovni predstavnik Policijske uprave KrškoRobert Perc in doda, da gre po vsej verjetnosti za namerni požig. Hkrati je bilo ugotovljeno, da je nekdo vlomil v prostore šole. “Ali med požarom in vlomom obstajajo kakšne povezave, policisti še ugotavljajo,” pravi Perc.

kombi, Romi, Dolenjska

(Foto: ePosavje)

 


Ravnatelj ogorčen
Ne vemo, kdo in zakaj je zažgal kombi,” pravi Anton Bizjak. “Danes otrok iz Kerinovega Grma ni bilo k pouku, čeprav je naša romska sodelavka obvestila starše, naj sami poskrbijo za prevoz učencev," pove ravnatelj. So pa k pouku prišli romski otroci z Drnovega, saj uporabljajo mestni potniški promet. Danes se bo ravnatelj na občini, ki mora zagotavljati prevoz šolskih otrok iz krajev, ki so od šole oddaljeni več kot štiri kilometre, pogovarjal o tem, kako bodo prevoz organizirali v prihodnje. “Sprva naj bi najeli kombi, pozneje pa bomo našli kakšno dolgoročnejšo rešitev,” napoveduje Bizjak.

Vlomili v vrtec

Nepridipravi so ob koncu tedna vlomili tudi v leskovški vrtec. "Iskali so denar, saj je bilo vse razmetano, po tleh so ležale odprte kuverte, medtem ko sta tako računalnik kot fotoaparat ostala nedotaknjena,” pripoveduje ravnatelj. Ugotavlja, da je škoda na srečo nastala le na vratih, saj so z izvijačem uničili ključavnico. Dan pred tem pa je nekdo skozi okno vlomil v vrtec in učiteljici, ki je bila medtem z otroki na igrišču, ukradel torbico.

VIR: http://www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5522