Plaz jih je pokopal med spanjem

Datum 28.9.2010 16:55:43 | Kategorija: Svet

Na zahodu Mehike je plaz zasul okoli 300 hiš. Po besedah mehiškega guvernerja naj bi umrlo med 500 in 600 ljudi, po nekaterih ocenah naj bi bilo žrtev celo tisoč. Zaradi slabega vremena reševalci ne morejo na kraj dogodka.
Santa Maria Tlahuitoltepec

Santa Maria Tlahuitoltepec na zemljevidu (Foto: Google Maps)

Plaz je zasul približno 300 hiš na zahodu Mehike. Po besedah guvernerja Oaxace, Ulisesa Ruiza, naj bi umrlo od 500 do 600 ljudi. Po nekaterih ocenah pa naj bi plaz pod seboj pokopal kar tisoč ljudi.

Plaz se je sprožil okoli 4. ure po lokalnem času po obilnem deževju v mehiški zvezni državi Oaxaca v mestu Santa Maria Tlahuitoltepec, ko so prebivalci še spali.

Slabo vreme ovira dostop reševalnim službam. Na območje so sicer poslali skupno 300 vojakov, reševalcev, pripadnikov civilne zaščite in zdravnikov.

Do območja se bodo skušali prebiti z bagri, saj so zasute tudi ceste, ki vodijo v kraj. Vojska bo pomagala tudi s helikopterji.

Pod vodo so številna mesta

Mehiko so po divjanju tropske nevihte Matthew, ki jo je spremljalo obilno deževje, konec preteklega tedna prizadele hude poplave, ki so po zadnjih podatkih oblasti zahtevale najmanj štiri smrtne žrtve, številne pogrešajo.

Po poplavah v Mehiki

Po poplavah v Villahermosi (Foto: Reuters)

O poplavah poročajo z več območij Mehike, med drugim iz zveznih držav Tabasco, Veracruz in Oaxaca na jugu države, kjer je vodna ujma prizadela več deset tisoč ljudi. Pod vodo so številna mesta in vasi, uničenih je na tisoče hektarjev kmetijskih površin.

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5509