Pri Sisku se je zrušil most

Datum 27.9.2010 11:05:39 | Kategorija: Evropa

Poplavne razmere se umirjajo tudi na Hrvaškem. Vrhunec poplavnega vala iz Slovenije je zjutraj prešel Zagreb, k sreči le z nekaj težavami v prometu.

Ob 5. uri zjutraj je bil vodostaj na reki Savi najvišji, in sicer 329 centimetrov. Na odseku Jesenice–Zagreb je tako vodostaj Save narasel za dva metra. Po prehodu poplavnega vala je vodostaj reke začel upadati, tako da so ob 8. uri zjutraj pri Zagrebu izmerili vodostaj 221 centimetrov. V poplavah prejšnji vikend je vodostaj pri naselju Rugvice dosegel svoj maksimum z 980 centimetri, tokrat so izmerili 'le' 574 centimetrov.
Poplave na Hrvaškem

Vodni val na reki Savi je v noči na nedeljo prešel Zagreb. (Foto: Reuters)

Kot so sporočili iz centra za zaščito pred poplavami, poplavni val ni povzročil hujših težav. Nekaj težav so imeli le v prometu, saj so zaradi poplavljenih cestišč nekaj odsekov morali zapreti za promet. Zaradi narasle Save se je zrušil most pri Sisku, ki je bil poškodovan že v poplavah prejšnji vikend.

Sobotno deževje ni povzročilo novih poplav. Na območju Velike Gorice, ki je bilo minuli vikend najbolj prizadeto, se stanje stabilizira. V naselju Čička Poljana se je voda povsem umaknila z ulic, gasilci pa izčrpavajo vodo iz stanovanjskih objektov. Stanje se normalizira tudi v Istri, kjer je zaradi močnih nalivov v soboto zalilo več kletnih prostorov in podvozov.

Poplave - 3

Poplavne vode reke Save so najbolj prizadele območje Velike Poljane. (Foto: Reuters)

V soboto je dež povzročil težave tudi na jugu države, in sicer v Trogirju in Dubrovniku, kjer so morali gasilci črpati vodo iz številnih kletnih prostorov.

www.24ur.com





Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5507