Na Visu dve smrtni žrtvi v eksploziji kisikove jeklenke

Datum 23.9.2010 21:05:38 | Kategorija: Mimogrede

Četrtek 23.09.2010, 19:23

Split - Na hrvaškem otoku Vis je med izkrcanjem skupine poljskih turistov z ladje Šibenik eksplodirala kisikova jeklenka za potapljanje.
Nesreča se je zgodila, ker je zaradi pritiska izstrelilo ventil na kisikovi jeklenki. Na kraju nesreče je umrla 84-letna poljska državljanka, tri težje ranjene osebe pa so bile s helikopterjem prepeljane v splitski klinični center.

Poljak umrl v bolnišnici

Najbolj kritičen je bil 43-letni Poljak, kateremu je kisikova jeklenka eksplodirala v bližini glave. Utrpel je zlom lobanje in krvavitve v možganih, kasneje pa je, kljub zdravniški pomoči, poškodbam tudi podlegel.
26-letna Poljakinja je utrpela opekline tretje stopnje, tretji poškodovani pa ima zlomljeno golenico.

Je bila jeklenka preveč napolnjena s kisikom?

Poljaki so se odpravljali na rekreacijsko potapljanje na otok Barjak v organizaciji lokalnega potapljaškega centra. V preiskavi policija sodeluje z inšpektorji, ki so opravili pogovor z lastnikom podjetja. Ugotavljali so okoliščine eksplozije kisikove jeklenke in morebitno kazensko odgovornost za nesrečo.

Domačini na Visu so nad tragedijo šokirani. Predpostavlja se, da je imela jeklenka napako ali pa je bila preveč napolnjena s kisikom. Domnevno naj bi padla na tla in eksplodirala.

Vir: www.siol.net
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5496