Vinjen zažgal lastno hišo

Datum 7.1.2005 11:42:56 | Kategorija: Slovenija

Lastomerci,5.1.2005

Po prepiru s partnerico je odprl ventil plinske jeklenke in prižgal vžigalnik

Lastnika hiše so hudo opečenega odpeljali v bolnišnico - Gasilcem je uspelo rešiti le novo hišo - Požar je povzročil za najmanj štiri milijone tolarjev škode

Nekaj pred 20. uro v sredo zvečer je v kraju Lastomerci v radgonskih goricah zagorela stanovanjska hiša, ki je nosila številko 29. Zapisali smo, da jo je nosila, kajti hiše zdaj ni več. Kljub hitremu posredovanju gasilcev iz PGD Zbigovci in PGD Gornja Radgona, ki so imeli tudi nekaj težav z dostopom do požarišča, je ogenj starejšo hišo povsem upepelil. Ostale so le stene in dimnik. Gasilcem pa je pred ognjem uspelo obvarovati novo hišo, povezano s tisto, ki je pogorela.Foto: Oste Bakal
Gasilcem je uspelo rešiti novi del hiše.

Po uradnih podatkih OKC PU Murska Sobota so policisti in kriminalisti ugotovili, da je lastnik hiše po sporu s partnerico odvil ventil plinske jeklenke in prižgal vžigalnik. Po eksploziji je ogenj zajel starejšo hišo in ta je v celoti pogorela. Požar je po nestrokovni oceni povzročil za najmanj štiri milijone tolarjev škode.

Lastnik hiše, 36-letni Marko D., ki je, kot kaže, tudi njen požigalec, se je ob tem hudo poškodoval. Najprej so ga prepeljali v soboško bolnišnico, od tam pa v mariborsko, kjer se še vedno borijo za njegovo življenje.

Po pripovedovanju očividcev, ki so tik pred dogodkom zapustili notranjost objekta, je Marko D. po eksploziji v hiši "pritekel ven goreč kot bakla".

Kaj je pripeljalo do dogodka, ki se je tragično končal, je težko ugotoviti, po pripovedovanju prisotnih pa je vsemu botroval alkohol. Naša sogovornika, zunajzakonska partnerica ponesrečenega Marka, Dragica V., in sorodnik, Boštjan D., sta povedala, da je bilo v hiši več ljudi, sorodnikov in prijateljev, ki so razkladali pohištvo za opremo nove hiše.

Partnerica ponesrečenega Marka D. je povedala: "Še dopoldan je bilo vse v redu. Marko je šel v trgovino v bližnjo Spodnjo Ščavnico, a že ko se je vrnil domov, mi je bilo jasno, da je spet preveč popil. Tudi doma je popil še kakšen liter in pol vina. Ko sem ga od pitja skušala odvrniti, je zagrozil, da bo vse pobil in požgal. Del groženj je potem tudi uresničil."

Dodala je, da jima z Boštjanom ni uspelo preprečiti vžiga plina. Če ne bi bila hitro stekla iz hiše, bi najbrž bila tudi onadva hudo opečena.

Oste Bakal

vir:večerNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=549