Ognjeni pekel v San Franciscu_2

Datum 10.9.2010 12:32:50 | Kategorija: Svet

Eksplozija plina je v stanovanjski četrti San Bruno, v predmestju San Francisca, povzročila pravo razdejanje. Najmanj ena oseba je umrla. "Videti je, kot da bi padla bomba in vse uničila," je dejal očividec.

V predmestju San Francisca je pozno popoldne v četrtek odjeknila silovita eksplozija, stanovanjsko četrt predmestja San Bruno pa je nato zajel velik požar. Umrla je najmanj ena oseba. V bolnišnico so sprejeli najmanj 28 ljudi, ki so se v požaru poškodovali, nekateri so v kritičnem stanju. Po eksploziji so se ognjeni zublji, ki so segali do 18 metrov visoko, hitro razširili na hiše in tamkajšnje prebivalce pognali v beg.

Eksplozija je tudi delno uničila najmanj 53 domov, še 120 je poškodovanih. Najmanj 5000 gospodinjstev je ostalo brez električne energije.

"Pogovarjal sem se s policistom, ki je bil nekaj časa v Bagdadu, in dejal mi je, da česa podobnega še ni videl," je dejal fotograf John Hampton, ki je bil priča požaru. "Videti je, kot da bi padla bomba in vse uničila," je dodal. Moč eksplozije naj bi po poročanju televizije KDO ustvarila skoraj pet metrov globok krater. Očividci so še povedali, da so pred požarom slišali glasno eksplozijo.

Preiskovalci še vedno preiskujejo, zakaj je zagorelo. Po besedah predstavnika policije Jaya Alana naj bi eksplodiral plinovod v bližini bencinskega servisa.

Eksplozija v San Franciscu

V eksploziji je umrla ena oseba.

Oblasti skrbi, da bo veter še razširil požar. Gasilci so si pri gašenju pomagali tudi s helikopterji in letali. Po štirih urah so požar delno ukrotili.

Postavili so že dva evakuacijska centra, v enem se je že zbralo okoli 100 ljudi.

video:

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5462