Toča, veter in poplave

Datum 9.9.2010 22:06:01 | Kategorija: Slovenija

Poleg toče, ki je padala v okolici prestolnice, so nevšečnosti po Sloveniji povzročali tudi močan veter in meteorne vode. V Metliki so gasilci pomagali dvema voznikoma, ki sta obtičala v visoki vodi sredi ceste.

undefined
Spremenljivo vreme je v teh dneh prineslo tudi močne padavine in celo točo. Ta je nekaj po 15. uri padala v Ljubljani. ''Sonca je bilo veliko, segrelo se je čez 20 stopinj Celzija, zgoraj pa je bilo hladneje. Zaradi labilnega ozračja lahko nastane še kakšna toča,'' so pojasnili na Agenciji RS za okolje. Septembra, ko je sonce še kar močno, je točo še lahko pričakovati, pozneje pa ni več pravih pogojev, dodajajo.

Toča je padala tudi ponekod na Doljenjskem in v Beli Krajini, kjer pa so težave povzročale predvsem obilne padavine in veter. Tako so morali gasilci kar nekajkrat posredovati v stanovanjskih hišah in blokih, kjer jim je meteorna voda zalila kleti. V Metliki je meteorna voda zalila kletne prostore in kuhinjo osnovne šole Metlika, ogrožala pa je tudi telovadnico. Gasilci so morali posredovati tudi na Cesti bratstva in enotnosti, kjer sta v visoki vodi na poplavljeni cesti obtičali dve vozili. Močan veter pa je v Novem mestu izruval drevo, ki je padlo čez cesto na streho stanovanjske hiše. Gasilci so podrto drevo odstranili, kakšna škoda je nastala na hiši, pa zaenkrat ni znano.

Toča v Ljubljani - 3

(Foto: Vito Kac)

In kakšno vreme nas čaka?

Na Primorskem bo jutri pretežno jasno, drugje bo delno jasno. V vzhodni Sloveniji bo občasno pretežno oblačno, zvečer bo začelo deževati, pihal pa bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

V soboto bo na zahodu delno jasno, drugje pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bo predvsem zjutraj in dopoldne občasno rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V nedeljo bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugje delno jasno z zmerno oblačnostjo.

Več o vremenu ...

Toča - 3

(Foto: Blaž Garbajs)


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5460