Letalo strmoglavilo med gledalce

Datum 5.9.2010 18:01:58 | Kategorija: Evropa

Najmanj ena oseba je izgubila življenje, ko je dvokrilnik med letalskim mitingom na Bavarskem strmoglavil v množico gledalcev. Po prvih podatkih naj bi bilo ranjenih okoli 20 ljudi.

Na današnjem letalskem mitingu v kraju Lillinghof na Bavarskem v Nemčiji je najmanj ena oseba izgubila življenje, ko je med množico gledalcev strmoglavil dvokrilnik. Po poročanju časnika Nürnberger Nachrichten gre za žensko, ki je bila med gledalci. Udaril naj bi jo propeler, poškodbe pa so bile tako hude, da je umrla na kraju dogodka. Po navedbah očividcev gre za ženo lokalnega politika.

Časnik še poroča, da bi lahko bile celo dve smrtni žrtvi, a podrobnosti še niso znane. Ranjenih je bilo sicer še okoli 20 ljudi. Nekatere še vedno oskrbujejo na kraju dogodka. Mitinga se je udeležilo med 2000 in 3000 ljudi, ki so prizorišče zapustili ne da bi izbruhnila panika.

Do nesreče naj bi prišlo, ker je eden od pilotov izgubil nadzor nad letalom, oblasti pa že preiskujejo dogodek. Območje nesreče so zaprli. Več naj bi bilo znanega proti večeru.

60515148.jpg (600×400)

Vir: 24ur.com

http://24ur.com/novice/crna-kronika/letalo-strmoglavilo-med-gledalce.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5448