Eksplozija uničila tempelj Hare Krišna

Datum 4.9.2010 7:44:45 | Kategorija: Evropa

Eksplozija je delno uničila tempelj religijskega gibanja Hare Krišna v britanskem Leicestru. Eksplodirale naj bi plinske jeklenke, ki so jih uporabljali pri kuhi ob enem od njihovih praznovanj.

Eksplozije je uničila tretjino posestva na Thoresby Street v britanskem Leicestru. Gre za tempelj religijskega gibanja Hare Krišna, ostanki hiše pa so še vedno preveč nestabilni, da bi vanje lahko vstopili gasilci in reševalci.

Požar v templju

(Foto: Reuters)

Sprva so se pojavljala poročila, da naj bi bili v hiši še vedno ujeti privrženci Hare Krišna, vendar so pozneje gasilci sporočili, da ne pogrešajo nikogar. Nato naj bi tudi vodja gibanja potrdil, da so vsi, ki so bili znotraj templja, sedaj na varnem.

Požar v templju

(Foto: Reuters)

Območje okoli hiše so zaprli, saj na območju še vedno gori. Eksplodirale naj bi plinske jeklenke, ki so jih uporabljali pri kuhi ob enem njihovih praznovanj. Po poročanju BBC očividci pričajo o nekaj ranjenih, ki pa lahko hodijo brez pomoči. ''Vsi smo bili zelo živčni, saj smo videli le ogenj in ljudi, ki so kričali in bežali. Otroci niso nehali jokati, vse skupaj pa je bilo videti grozljivo,'' je dejala priča.

Požar v templju

(Foto: Reuters)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5444