Novi požari v Rusiji terjali vsaj pet žrtev

Datum 3.9.2010 18:24:00 | Kategorija: Svet

Rusijo, ki so jo že pretekli mesec močno prizadeli ognjeni zublji in gost dim, spet ogrožajo požari. Tokrat so izbruhnili na jugu in terjali že najmanj pet žrtev.

Na jugu Rusije so izbruhnili novi požari, ki so doslej zahtevali že pet žrtev. Vseh pet je ogenj presenetil doma in niso imeli časa zbežati.

Ogenj je sicer zajel najmanj 15 vasi in mest, zaradi česar je bilo uničenih skoraj 500 stavb, večinoma stanovanjskih. Ministrstvo za izredne razmere je sporočilo, da je brez domov ostalo več tisoč ljudi. Najhuje je v pokrajini Volgograd, od koder so bile tudi vse žrtve, požari pa pustošijo tudi v sosednjem Saratovu. 

Po večjem delu Rusije so v zadnjih tednih temperature v primerjavi s preteklim mesecem precej padle, a na jugu je še vedno vroče. Ponekod beležijo temperature, ki dosegajo tudi do 40 stopinj Celzija. Oblasti poročajo, da se požari širijo tudi zaradi močnih vetrov.

Pretekli mesec je v požarih na zahodu Rusije umrlo 54 ljudi. To so bili najhujši požari v več letih, bili pa so posledica zelo hudega vročinskega vala in dolgega sušnega obdobja. Vzhodno od Moskve, čeprav je na tem območju v zadnjem času močno deževalo in so znatno upadle tudi temperature, ponekod pogorišča še vedno tlijo, gasilci pa se trudijo preprečiti nov izbruh večjih požarov na tem območju.

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5441