Gasilci Dolenje Straže prevzeli novo gasilsko vozilo

Datum 23.8.2010 6:28:20 | Kategorija: Slovenija

Ned, 22.8.2010 (13:50)

Dolenja Straža

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Dolenja Straža letos praznujejo 60-letnico ustanovitve. Ob tej priložnosti so včeraj v Športnem parku Breza pripravili proslavo, ki se jo je udeležilo več kot sto gasilcev iz sosednjih krajev.
Svečanega dogodka so se udeležili tudi straški župan Alojz Knafelj, Klemen Gorše, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje, Fikret Fejzić, predsednik gasilske zveze Novo mesto in župnik Jože Mrvar, ki je blagoslovil novi pridobitvi gasilcev Dolenje Straže, gasilsko vozilo in črpalko.

"Ti dve pridobitvi za nas pomenita izjemno veliko, saj smo 23 let imeli staro cisterno, ki smo jo prodali gasilskemu društvu v okolici Sarajeva. Novo vozilo nam bo v veliko pomoč predvsem pri gašenju gozdnih požarov in požarov na težko dostopnih mestih. Novo vozilo, mercedez warrior 4 x 4, ima pogon na vsa štiri kolesa in je dokaj ozko vozilo. Je zelo zmogljivo, saj ima 180 konjskih moči in je opremljeno z najsodobnejšo opremo, ki jo predpisuje zakonodaja," je novo gasilsko vozilo opisal predsednik PGD Dolenja Straža Mitja Poglavc, ki je gasilec že 34 let.

Gasilsko vozilo je z nadgradnjo stalo 116 tisoč evrov, 9.500 evrov pa so morali odšteti za črpalko. Največ, 62.000 evrov, je pri nakupu prispevala občina Straža, ostalo pa so prispevali različni sponzorji in donatorji.

Gasilci PGD Dolenja Straža so v zadnjih dveh letih pridobili veliko nove opreme, zato večjih nakupov vsaj za nekaj časa nimajo v načrtu. Potrebujejo le še nekaj protipožarne opreme, zamenjali pa bodo tudi nekaj starih in obrabljenih cevi, vendar to ni tako velik strošek.

Novo vozilo jim bo služilo tudi pri izobraževanju in usposabljanju domačih gasilcev, ki se redno udeležujejo tekmovanj na občinski regionalni in državni ravni, s katerih prinašajo medalje in pokale.

SLIKE:http://www.dolenjskilist.si/2010/08/22/32003/novice/dolenjska/Gasilci_Dolenje_Straze_prevzeli_novo_gasilsko_vozilo/

Vir: www.dolenjskilist.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5405