Zaradi požara na Samosu izredne razmere

Datum 2.8.2010 23:44:56 | Kategorija: Evropa

Grške oblasti so zaradi požara na Samosu razglasile izredne razmere in evakuirale ljudi iz hotelov. Na Cipru so medtem rekordno visoke temperature, ki so dosegle 46 stopinj.

Požari v Grčiji - 4

Na Samosu se borijo z ognjenimi zublji. (Foto: Reuters)

Grške oblasti so izredne razmere razglasile v provincah Marathokambos in Karlovasi na zahodu otoka Samos, ko je v bližnji globeli izbruhnil že drugi večji požar na otoku ta teden. Na kraj požara so že poslali več kot sto gasilcev in prostovoljcev, ki z letali in helikopterji poskušajo pogasiti ogenj.

Po besedah predstavnika lokalnih oblasti naseljena območja niso v neposredni nevarnosti, kljub temu pa so zaradi dima že evakuirali več sto turistov.

Medtem so aretirali tudi tri pastirje, ki naj bi stali za štirimi izbruhi požarov prejšnji teden. Ogenj je takrat uničil okoli tisoč hektarjev gozda in obdelovalnih površin na drugi strani otoka.

Na Cipru se medtem soočajo z visokimi temperaturami, najvišjimi od leta 1956. Te so danes dosegle 46 stopinj Celzija. Visoke temperature se bodo nadaljevale do sredine tedna. Razmere še dodatno otežuje visoka vlaga, o kateri poročajo predvsem z jugovzhodnega dela otoka.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5363