En v steber, drugi v tovornjak

Datum 30.7.2010 9:14:05 | Kategorija: Gasilci.org

Posledice mokre ceste: v Vrhovem je 24-letnega voznika iz ovinka zaneslo naravnost v tovornjak, v Skalni kleti pa je kombi trčil v steber železniškega mostu in se prevrnil na bok. Na srečo ni bilo smrtnih žrtev
(Foto: PGE Celje)

Policisti na Celjskem so od včeraj do danes zjutraj obravnavali 13 prometnih nesreč, od katerih se jih je kar 11 končalo s telesnimi poškodbami. Eden izmed udeležencev se je huje poškodoval, 11 pa lažje. Po predvidevanju policistov je bil eden izmed razlogov za veliko nesreč s poškodbami tudi mokra cesta. ''Tudi za danes je še napovedano slabo vreme, zato bodite na cesti previdni in potrpežljivi. Pozorno spremljajte ravnanje drugih in skušajte predvideti njihove odzive. Prilagajajte hitrost vožnje stanju in lastnostim ceste ter prometnim razmeram oziroma predvidljivim in že nastalim situacijam,'' pozivajo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj ob 14.15 na glavni cesti zunaj naselja Vrhovo. 24-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz smeri Hotemeža proti Vrhovem po blagem klancu navzdol v kratek oster nepregledni ovinek, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornjaka. Zaradi neprilagojene hitrosti in mokre ceste je voznik avta izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovornjak. Hudo poškodovanega povzročitelja so morali iz vozila rešiti gasilci. Zdravi se v celjski bolnišnici.

Nekaj minut po 16. uri pa je v Skalni kleti kombi trčil v steber železniškega mostu in se prevrnil na bok. V nesreči so bile udeležene tri osebe, dve lažje poškodovani so odpeljali z rešilcem. Poleg reševalcev so posredovali tudi policisti in gasilci.

vir:http://24ur.com/novice/crna-kronika/foto-en-v-steber-drugi-v-tovornjak.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5356