Umrl drugi slovenski potapljač

Datum 29.7.2010 23:05:06 | Kategorija: Evropa

V bolnišnici v Trstu je umrl tudi drugi slovenski potapljač, ki se je v nedeljo ponesrečil med vajo v vodah morskega rezervata pri Miramaru.


Kot piše današnji Il Piccolo, so v sredo zvečer zdravniki razglasili za mrtvega 31-letnega biologa Morske biološke postaje iz Pirana, ki je bil v katinarski bolnišnici v komi od nedeljske nesreče, v kateri je izgubil življenje tudi njegov 41-letni kolega. Zdravniki so odklopili naprave, ki so moškega ohranjale pri življenju, potem ko so ugotovili možgansko smrt.

Potapljača sta se v nedeljo dopoldne skupaj z drugimi slovenskimi in italijanskimi potapljači spustila v vode miramarskega morskega rezervata, da bi preverila novo dihalno napravo. Naprava z imenom rebreather bi morala potapljačem zagotoviti dihanje s pomočjo kroženja plina in s čim manjšim izpuščanjem zraka, kar bi moralo omogočiti čim bolj nemoteno približevanje morski favni.

Potapljači so kmalu opazili telo nezavestnega 31-letnika, ki je plavalo na vodni gladini. Piranskega biologa so potegnili na kopno in ga približno štirideset minut oživljali, nakar so ga prepeljali v katinarsko bolnišnico v kritičnem stanju. 41-letnika pa so našli šele čez nekaj ur na globini kakih desetih metrov, bil pa je že mrtev.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5354