V Sečovljah umrla Avstrijka

Datum 29.7.2010 23:02:29 | Kategorija: Slovenija

Avstrijski voznik je med vožnjo od mejnega prehoda Sečovlje proti Luciji izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na nasprotno stran in trčil v avtomobil Poljaka. Trčenje je bilo usodno za sopotnico v vozilu Avstrijca, oba voznika pa sta bila poškodovana.

Ob 14.23 se je v Sečovljah pri gostilni zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla sopotnica, 50-letnica iz Avstrije. Po prvih ugotovitvah policije je voznik avstrijskega mercedesa vozil od mejnega prehoda Sečovlje proti Luciji. V levem ovinku je izgubil oblast nad vozilom, vozilo je začelo zanašati in ga je bočno zaneslo čez sredinsko ločilno črto na nasprotno smerno vozišče. Takrat je nasproti iz smeri Lucije pravilno pripeljal državljan Poljske, ki je s sprednjim delom čelno trčil v desni bok avstrijskega avtomobila.

V trku je sopotnica umrla na kraju nesreče, leto mlajši voznik pa je bil poškodovan, zato so ga odpeljali v bolnišnico Izola. V bolnišnico so odpeljali tudi Poljaka. Cesta je bila najprej popolnoma zaprta, čez čas so jo odprli za promet izmenično enosmerno, nastajali pa so  večji zastoji.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5353