Tragedija slovenskih potapljačev v Trstu

Datum 26.7.2010 9:48:51 | Kategorija: Evropa

Potapljanje v bližini Trsta se je za slovenskega potapljača končalo tragično. Med potopom je utonil, medtem ko se za življenje njegovega prijatelja še borijo. Oba sta bila zelo izkušena potapljača.
Potapljanje

Potop v bližini Trsta se je za slovenska potapljača končal tragično. (Foto: Reuters)

Med potopom pri gradu Miramar v bližini Trsta je v nedeljo umrl slovenski potapljač, za življenje njegovega prijatelja pa se borijo v bolnišnici v Cattinari. Oba sta bila iz Pirana in zelo izkušena. Potopila sta se s skupino profesionalnih potapljačev, ki so preizkušali novo opremo, poroča tržaški Il Piccolo.

Dnevnik dodaja, da vzrokov za nesrečo še ne poznajo, domnevajo pa, da jo je povzročila okvara opreme. Zato so jo policisti že zasegli, zaslišali pa so tudi druge potapljače iz skupine.

Eden umrl, življenje drugega visi na nitki

Prvi alarm so preostali potapljači sprožili okoli 11. ure, poroča Il Gazzettino. Takrat so ugotovili, da med njimi ni več 31-letnega Slovenca Z. D. Našel ga je policist, ki je spremljal odpravo. Ponesrečenec je bil na gladini, a ni kazal znakov življenja, zato ga je policist odvlekel do obale in poklical reševalce. Potapljač je utrpel dolgotrajen zastoj srca. Trenutno je na intenzivnem oddelku bolnišnice, njegovo življenje pa visi na nitki.

Medtem ko so bili rešavalci na delu, je že stekla iskalna akcija za deset let starejšim S. A. Vključile so se potapljaške enote gasilcev in karabinjerjev ter obalna straža. Okoli 14. ure so 40 metrov od pomola in okoli 10 metrov globoko našli njegovo truplo. 

Na policijski upravi Koper so za 24ur.com povedali, da jih o nesreči niso obvestili. Vprašanje smo naslovili tudi na zunanje ministrstvo, njihov odgovor še čakamo.


vir:http://24ur.com/novice/crna-kronika/tragedija-slovenskih-potapljacev.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5342