Slovencu v Fažani zgorel vikend

Datum 26.7.2010 9:23:07 | Kategorija: Evropa

Najprej je zagorela streha, zatem pa še ena izmed sob


FAŽANA – V Fažani je zagorela streha vikenda, nato pa se je ogenj razširil še na eno od sob v hiši. Lastnik vikenda je 67-letni Slovenec. Požar se je zgodil v petek okoli 22. ure, pogasili pa so ga v eni uri. Vzrok požara še ni znan, prav tako pa še niso ocenili škode. Kraj nesreče je obiskal tudi puljski inšpektor za protipožarno zaščito.

V Senju pa so s katamarana, ki je sodeloval na regati, poklicali pomoč. Močni vetrovi so ga zazibali tako močno, da se je začel potapljati. Očividci so videli dva človeka, ki sta skočila v morje, da bi se rešila. Po navedbah gre za dva človeka z Reke. Poškodovan ni nihče.

Pomorska nesreča se je zgodila tudi v bližini turističnega naselja Bi Village, v kateri je bila udeležena mladoletna državljanka Danske A. S. F. S prijateljico sta bili vsaka v svojem čolnu, ki ju je vlekel gliser oznake 1907 PU. Po trčenju čolnov je nesrečnica padla v morje in si poškodovala levo stegno. Reševalci so jo odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer so ugotovili zlom stegnenice.
VIR: Slovenske noviceNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5340