Ognjeni zublji požirali rafinerijo

Datum 26.7.2010 9:15:35 | Kategorija: Svet


Na zahodnem delu Tajvana je v lokalni rafineriji izbruhnil močan požar. Poškodovan ni bil nihče, prebivalci pa zahtevajo zaprtje tovarne.
V podjetju Formosa Petrochemicals na zahodnem delu Tajvana, ki se ukvarja s predelavo nafte, je izbruhnil močan požar. Rafinerijo so sedaj v celoti zaprli, več kot tretjina naftne rafinerije pa bo morala ostati zaprta dlje časa.

Predstavnik podjetja Lin Ke Yan je dejal, da bi lahko preostala dva oddelka znova odprli v nekaj dneh. Požar, ki je izbruhnil v nedeljo, po poročanju predstavnikov podjetja ni prenehal, vendar pa so ga lokalizirali. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Eden izmed lokalnih vladnih uradnikov je dejal, da je težko verjeti, da je v zadnjih šestih mesecih prišlo do treh požarov. Podjetje bi po njegovem mnenju potrebovalo pregled poslovanja. Ena izmed tajvanskih tiskovnih agencij je tudi poročala, da želijo lokalni prebivalci, da rafinerijo zaprejo.

Podjetje Formosa Petrochemical, ki lahko dnevno proizvede tudi do 540.000 sodčkov surove nafte, je tajvansko edino javno podjetje za predelavo nafte. Podjetje ima v lasti tudi tri tovarne, ki predelujejo etilen, ki se uporablja pri izdelavi plastike in sintetičnih vlaken.

Podjetje je 7. julija začasno zaprlo tudi najpomembnejšo tovarno etilena, ki lahko proizvede do 700.000 ton te snovi v kraju Mailao. Tudi tu je namreč izbruhnil požar.

VIR:24.com
http://24ur.com/novice/svet/ognjeni-zublji-pozirali-rafinerijo.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5339