V eni noči štirje požari

Datum 19.7.2010 11:35:09 | Kategorija: Slovenija

Murska Sobota, 18.07.2010

V Veržeju je zaradi eksplozije zagorelo v gospodarskem poslopju, v Spodnji Ščavnici je zagorelo 30 gum, pri Ljutomeru je zagorelo ostrešje hiše, v Križevcih v Prekmurju pa je v mizarski delavnici požar zanetila strela.
Iz OKC Murska Sobota so sporočili, da so preteklo noč obravnavali kar štiri požare. V Veržeju je zagorelo na gospodarskem poslopju. Zgorelo je celotno ostrešje s senom in slamo ter tudi več opreme za kasaški šport. Policisti so ocenili, da je nastalo za 100 tisoč evrov gmotne škode. Pri gašenju požara je sodelovalo večje število gasilcev iz petih gasilskih društev.

Drugič je zagorelo v Spodnji Ščavnici. Vžgalo se je okoli 30 gum, ki jih je oškodovanec uporabljal za pokrivanje silaže. Požar so pogasili gasilci.

V Globoki pri Ljutomeru je zaradi strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Nastalo je za pet tisoč evrov gmotne škode.

V Križevcih v Prekmurju pa je zagorelo v prostorih mizarske delavnice. Najprej je lastnik delavnice poskušal požar pogasiti z ročnim gasilnim aparatom, a so bili njegovi napori neuspešni. Na kraj je tako prišlo več gasilcev, ki so požar lokalizirali, tako da se ni razširil na poslopje žage, skladišča in stanovanjske hiše.

Policisti so z ogledom kraja in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je zagorelo zaradi udara strele v objekt, v katerem se nahaja mizarska delavnica. Zgorela je celotna oprema v mizarski delavnici, različni leseni polizdelki in ostrešje. Po nestrokovni oceni je nastalo za 100 tisoč evrov škode. O požaru sta bila obveščena državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki se ogleda nista udeležila.

VIR: 24ur.com
http://www.delo.si/clanek/114015Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5328