Hiše, odrezane od sveta

Datum 13.7.2010 21:10:49 | Kategorija: Slovenija

Murska Sobota 13.07.2010, 19:59

V Javniku na Štajerskem tri hiše odrezane od sveta. Gasilec: ljudje ujeti v hišah, med njimi naj bi bila vsaj ena starejša ženska.

"V bližino hiš smo se gasilci prebili, vendar ljudem ne moremo pomagati. Čakamo na pomoč strojev," je za zurnal24.si povedal vodja reševanja iz PGD Ožbalt Jani Čas. Kot pravi, bodo območje nadzorovali celo noč. Med ujetimi je tudi več kot 80 let stara ženska.
Neurje se je razbesnelo popoldne
Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je poplavilo predvsem na območju Murske Sobote, Ptuja, Maribora in Dravograda. V Murski Soboti je na terenu vseh 12 prostovoljnih gasilskih ekip, ki črpajo vodo iz poplavljenih objektov. Delati bodo morali vso noč. Prizadelo je predvsem središče mesta.

Nekaj pred peto uro popoldne je občine zgornje Dravske doline zajel močan dež z vetrom. V občini Podvelka je veter podrl drevo, ki je poškodovalo elektrovod. Gospodinjstva v Podvelki, Ožbaltu, Vurmatu in Javniku so ostalo brez električne energije.

Nekaj pred 16. uro je na območju Dravograda strela udarila v transformatorsko postajo. V  Libeličah, Črnečah in okolici v občini Dravograd so bili zato uro in pol brez elektrike. V kraju Podvelka pa je prišlo do vetroloma.

SLIKE: http://www.zurnal24.si/slovenija/poplave-v-murski-soboti-177743/galerija

Vir: www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5318