Dojenčka rešil iz goreče stolpnice

Datum 13.7.2010 18:02:33 | Kategorija: Evropa

13.07.2010, 16:55

Britanski mediji so se razpisali o 22-letnem junaku, ki je iz goreče stanovanjske stolpnice rešil desetmesečno dojenčico.

34-letna Sharon O'Shea se je zaklenila iz stanovanja v 15-nadstropni stolpnici na jugozahodu Londona, ko je v smeti odnesla umazane pleničke svoje 10-mesečne hčerke Layle. Medtem je v stolpnici izbruhnil požar, ki se je hitro širil po stavbi.
Tommy Mackay je s prijatelji v bližini igral nogomet in videl dim, ki se je valil iz stavbe. "Skupaj s prijatelji smo stekli tja," je 22-letnik povedal za britanske medije. "Neka ženska je kričala: 'Moj otrok je ujet v 15. nadstropju'. Stekel sem po stopnicah. Dim je bil povsod, zato nisem nič videl in čutil sem vročino. Tam je bil kitajski deček, ki je s palico za golf razbijal po vratih. Naredil je le luknje. Zato sem brcnil v vrata, stekel v stanovanje, pokril dečkovo glavo z majico in stekel dol," je opisal svojo reševalno akcijo. Okoli sto gasilcem je v približno petih urah uspelo omejiti požar. Evakuiranih je bilo 250 ljudi.

Vir. www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5317