Na primorski avtocesti zagorel avtobus

Datum 7.7.2010 14:37:33 | Kategorija: Slovenija

Na avtocesti proti Obali, med Vrhniko in Logatcem, je zagorel turistični avtobus. Poškodovanih ni bilo, ogenj pa so že pogasili. Na hitri cesti Razdrto-Vrtojba pa je promet oviran zaradi razsutega tovora po cestišču.
Na primorski avtocesti proti Kopru, med priključkoma Vrhnika in Logatec pri Štampetovem mostu, je okoli 10. ure zagorel avtobus. Po besedah tiskovnega predstavnika ljubljanskih policistov Vinka Stojnška so ogenj že pogasili, poškodovanih pa ni bilo. Šlo naj bi za avtobus švicarskih registrskih tablic, zakaj je zagorelo, pa zaenkrat še ni znano. Sicer je zagorelo v predelu motorja, znake požara pa je že prej med vožnjo opazil voznik, ki je zato ustavil na izogibališču.

Na avtobusu sta bila v času požara le voznik in sovoznik, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode.

Na omenjenem delu avtoceste je bil nekaj časa oviran promet, zastoji pa so bili dolgi tudi več kilometrov. Promet spet poteka nemoteno.

Zaradi razsutega tovora oviran promet

Oviran promet pa je tudi na hitri cesti Ajdovščina-Selo, kjer se je nekaj minut po 4. uri zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri ni bil poškodovan nihče. Kot so sporočili iz PU Nova Gorica, se je nesreča zgodila, ko je 41-letni voznik tovornjaka, sicer državljan BiH, vozil preblizu desnemu robu vozišča. Voznik tovornjaka se v nesreči ni poškodoval, se je pa na obe strani hitre ceste razsul tovor, in sicer 25 kg vrečke sode bikarbone. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče in razsutega tovora sta na hitri cesti Razdrto-Vrtojba, med priključkoma Ajdovščina-Selo, v obe smeri zaprta prehitevalna pasova.

vir:24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5308