Reševanje iz dvigal in prometni kaos

Datum 6.7.2010 9:14:49 | Kategorija: Evropa

Glavno transformatorsko postajo v Torontu je zajel požar, zaradi česar je največje kanadsko mesto za dobro uro ostalo brez elektrike. Izpad je povzročil tudi nekaj težav pri organizaciji državniške večerje za britansko kraljico Elizabeto II.

Toronto

Nekateri so obtičali na podzemni. (Foto: Reuters)

Zaradi požara v glavni transformatorski postaji je bilo največje kanadsko mesto Toronto v ponedeljek zvečer kakšno uro brez elektrike. Vzrok za požar zaenkrat še ni znan, je pa izpad elektrike povzročil kar nekaj težav - gasilci so morali številne reševati iz dvigal, nastal pa je tudi kaos v prometu, saj niso delali semaforji ravno v času večerne prometne konice.

Britanska kraljica

Večerja z britansko kraljico se je začela z enourno zamudo. (Foto: Reuters)

Prizadetih je bilo približno 250.000 ljudi, ki živijo v središču mesta, težave pa so imeli tudi organizatorji državniške večerje za britansko kraljico Elizabeto II., ki je s soprogom na obisku v Kanadi. Večerjo je v čast britanskemu kraljevemu paru priredil kanadski premier Stephen Harper, ki je moral zaradi mrka večerjo prestaviti za eno uro, nato pa je vse steklo po načrtih.

Mrk je obudil spomin na največji električni mrk v zgodovini Severne Amerike leta 2003. Takrat je bilo škode zaradi izpada elektrike za več kot šest milijard dolarjev, največjo škodo pa so utrpele letalske družbe, saj so morale odpovedati številne polete, trpela pa je tudi industrija.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5305