Še vedno pogrešanih sedem Slovencev

Datum 31.12.2004 18:51:54 | Kategorija: Slovenija

Na prizadetih območjih je sedem Slovencev, s katerimi še niso vzpostavili stika, tako da njihova usoda za zdaj ostaja neznana. Število žrtev je sicer naraslo nad 124 tisoč.

Če imate kakršno koli informacijo o pogrešanih Slovencih, to sporočite ministrstvu na telefonske številke:

Centrala: tel. 00386 1 478 2000
Konzularna služba: 00386 1 478 2305 ali 478 2317
Dežurna služba: 00386 1 478 2219 ali na elektronski naslov: info.mzz@gov.si

Ministrstvo za zunanje zadeve je v sporočilu za javnost objavilo seznam slovenskih državljanov, ki so še vedno pogrešani na prizadetih območjih. Gre za osebe, v zvezi s katerimi so se svojci s poizvedbo obrnili na ministrstvo in s katerimi ministrstvo še ni uspelo vzpostaviti stika. Kot so še sporočili z MZZ, je teh oseb sedem, podatki pa so javnosti na voljo za pet, saj za dve osebi, ki naj bi se nahajali na Tajskem, niso pridobili potrebnega soglasja za objavo podatkov. Na MZZ so ob tem znova poudarili, da gre za začasne podatke, s katerimi trenutno razpolagajo, in ki so nepopolni ter se iz uro v uro spreminjajo.

Med sedmerico slovenskih državljanov na prizadetih območjih so: Marjeta Pahor iz Lucije in Iztok Švab z Bertokov, ki sta na potovanju po Indiji od letošnjega oktobra do prihodnje pomladi, njuna zadnja lokacija pa je bila znana 24. decembra, ko sta se odpravila proti jugu Indije. Prav tako se v Indiji nahaja Gašper Jeglič iz Celja, ki se je 20. decembra iz New Delhija prav tako odpravil proti jugu Indije.

Jure Pavlica iz Ljubljane in Stojan Femec iz Šmartnega pri Litiji, ki sta bila na potovanju Mjanmaru, pa sta 23. decembra odšla iz glavnega mesta proti severu, 26. decembra pa sta poslala razglednico s tajskega otoka Phuket.

vir: www.24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=529