Smrti v zabaviščnem parku

Datum 30.6.2010 20:11:27 | Kategorija: Svet

V kitajskem zabaviščnem parku se je zgodila nesreča, v kateri je umrlo šest oseb. Po pričanju očividcev naj bi se ena kabina pri veliki hitrosti odpela in trčila v ostale. Nekatere so zgrmele 15 metrov v globino.

undefined undefined

V zabaviščnem parku v južni kitajski provinci Šendžen se je zgodila nesreča, ki je terjala šest smrtnih žrtev, deset je bilo ranjenih. Nesreča se je zgodila okrog 17. ure po lokalnem času, ko se je pokvaril simulator za izstrelitev rakete, ki potnikom omogoča izkušnjo dvojne teže.

Tematski park na Kitajskem

Tematski park, kjer se je zgodila tragedija.

Simulator je razdeljen na enajst kabin, vsaka pa sprejme štiri osebe. Oblasti so potrdile, da je v nesreči umrlo šest oseb in povedale, da je pet od desetih ranjenih v kritičnem stanju. Podrobnosti o nesreči sicer niso znane.

''Ko se je nesreča zgodila, je zmanjkalo električnega toka in smrdelo je po zažganem. Uspelo nam je odpreti vrata in pobegniti še preden so prišli gasilci, ki so reševali ostale,'' je povedal udeleženec nesreče.

Ponesrečeni potnik, ki se zdravi v bolnišnici, pa je povedal, da je slišal pok, nato pa izgubil zavest. Nek očividec je povedal, da se je ena izmed kabin pri veliki hitrosti odpela in trčila v ostale. ''Vse kabine so uničene, razen naše. Nekateri ljudje so bili ujeti, nekateri so padli na tla,'' je povedal eden izmed potnikov. Nekatere kabine so padle z višine 15 metrov.

Tematski park na Kitajskem

Nesreča se je zgodila v simulatorju za izstrelitev raket.

Tematski park, ki se razprostira na devetih kvadratnih kilometrih, ponuja znamenitosti kot so švicarski slog hiš, igrišča za golf, zdravilišča in tematske hotele.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5288