Enega od stolpov zajel ogenj

Datum 27.6.2010 16:16:43 | Kategorija: Svet

Utrecht, 27.06.2010, 15:45 | B.S.

Enega od dveh impresivnih stolpov, ki jih v Utrechtu gradi nizozemska Rabobanka, je zajel ogenj. Gasilci so ga sicer že pogasili, vendar pa naj bi bila škoda velika. Kaj je zanetilo požar, še ni znano.
Enega od stolpov v Utrehtu, v katerih bo imela sedež ena od največjih nizozemskih bank Rabobanka, je zajel ogenj. Gasilci so ga sicer že pogasili, njihov predstavnik pa je tudi zanikal prva poročila, da je ogenj povzročil toliko škode, da bi se stavba lahko zrušila.
Požar na zgornjih dveh nadstropjih se je vnel ponoči, dodatno pa ga je razbesnela eksplozija plinske jeklenke. "To nas je spodbudilo, da smo takoj zapustili stolp in se prepričali, da nihče ni ostal notri. Na srečo nihče ni bil poškodovan,“ je povedal predstavnik gasilcev.
Gašenja so se nato lotili s sosednjega stolpa. Kaj je zanetilo ogenj, še ni znano, preiskava pa že poteka. Prav tako še ni znano, kakšna je škoda na stolpu. Pri ocenjevanju sodelujejo tako gasilci kot policija in gradbena podjetja.
"Jasno je, da je nastala škoda velika, in zavedamo se, da bodo takšni tudi stroški sanacije,“ je povedal predstavnik Rabobanke Rene Loman. Rabobanka sicer svoj nov sedež gradi v neposredni bližini železniške postaje v Utrechtu, stavba pa naj bi bila vredna okrog 200 milijonov evrov. Impresivne so tudi dimenzije – stolpa naj bi imela po 27 nadstropij, segala pa naj bi 105 metrov visoko. Odprtje je bila predvideno v sredini prihodnjega leta, vendar pa ga bo škoda, nastala zaradi požara, po vsej verjetnosti zamaknila. Kako daleč v prihodnost, je zaenkrat težko napovedati.

Video: http://24ur.com/novice/svet/enega-od-stolpov-zajel-ogenj.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5280