Deček potopil gliser

Datum 14.6.2010 10:06:37 | Kategorija: Svet

Slovenska družina je počitnikovala v Savudriji, ko se je zgodila nesreča. Osemletnik je bil sam na gliserju, ko je zapihal močan jugo. Deček se je prestrašil in prijel za signalno pištolo. Sledil je požar, nato pa reševanje.

Družina iz Slovenije je svoj gliser zasidrala okoli tisoč metrov zahodno od savudrijskega svetilnika v Severnem Jadranu, poroča hrvaška spletna stran 24sata.hr. Starša sta se okoli 11. ure skupaj z mladoletnim sinom kopala, na gliserju pa je sam ostal osemletnik, sicer prijatelj njunega sina. Zapihal je močan jugo, gliser pa se je začel nagibati.

Osemletnika je zagrabila panika, zato je prijel za signalno pištolo, s katero je želel priklicati pomoč. Toda deček je namesto v zrak cev pištole obrnil proti kabini. Raketa se je takoj vnela, deček pa je skočil v morje in se tako rešil pred ognjenimi zublji. Plovilo je pod vodo, ranjenih pa ni, poročajo hrvaški mediji.

Trenutno so vsi na varnem, primer pa bo preučila tudi policija, poroča omenjena hrvaška spletna svtran.vir:http://24ur.com/novice/crna-kronika/decek-potopil-gliser.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5261