Ceste vzele dve življenji

Datum 13.6.2010 8:38:55 | Kategorija: Slovenija

Potem ko je ponoči v naselju Selo umrl motorist, se je nesreča s smrtnim izidom zgodila še na cesti na Pokljuko.

Na regionalni cesti Krnica–Rudno polje se je danes okoli 9.45 zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, ena pa je lažje poškodovana, so sporočili kranjski policisti.

Voznik osebnega avtomobila in sopotnik v vozilu, oba iz Gorij, sta se peljala iz smeri Mrzlega studenca proti Rudnem polju. Voznik po daljši pregledni ravnini hitrosti vozila in načina vožnje ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Vozilo se je začelo prevračati, eden od udeležencev pa je padel iz vozila in umrl.

Drugi udeleženec je ostal v vozilu in se lažje telesno poškodoval. Reševalci so ga prepeljali v jeseniško bolnišnico. Policisti morajo zdaj ugotoviti, kdo je bil voznik in kdo sopotnik.

Motorist umrl pri trčenju v kapelico

Policijski trak

(Foto: POP TV)

V soboto ob 00.07 pa se je na cesti Škofja Loka–Žiri zgodila nesreča, v kateri je umrl 25-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

25-letni motorist je vozil motorno kolo znamke Kawasaki GPZ 500 po regionalni cesti iz smeri Žirov proti Trebiji. V naselju Selo je v levem ovinku trčil v kapelico, nato pa padel po vozišču in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na soboto obravnavali 57 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana huje, 24 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 134 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.vir:http://24ur.com/novice/crna-kronika/motorist-umrl-pri-trcenju-v-kapelico.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5255