Muc rešil hrvaško družino

Datum 9.6.2010 11:04:38 | Kategorija: Evropa

Otroka priznanega hrvaškega kirurga sta se zjutrja odpravljala v šolo, ko je njuno pozornost pritegnil družinski muc. Njegovo nenavadno mijavkanje je namreč sporočalo, da v hiši gori.

Maček

Slika je simbolična.

Devet in 13 letni hčerki znanega in uglednega nevrokirurga Danka Smiljanića sta se dopoldan odpravjali v šolo. Deklici sta bili v zgornjem nadstropju njihove družinske hiše Brodskem Vinogorju, ko je njuno pozornost pritegnilo nenavadno mijavkanje njihovega družinskega mačka Sparta.

Sestrici sta se odpravili v spodnje nadstropje, da bi pogledali od prihaja njegov glas. Ko sta vstopilu v garažo je bila ta vsa v dimu. V tistem trenutku pa je že pritekla soseda, ki tudi drugače skrbi za deklici, da sta vedno pravi čas v šoli in iz nje.

» Ko sem stopila na njihovo dvorišče sem zaslišala nenavadno oglašanje Sparta. Maček je opozarjal na nevarnost z nenavadnim mijavkanje, ki je bilo podobno rjovenju, » je povedala soseda Jelica Janžić.

Povedala je, da jo je ob čudnem oglašanju mačka najprej spreletel srh, potem pa je zagledala dim, stekla je do deklic, ju pograbila in odvlekla iz garaže. Gasilci so na kraj prišli v nekaj minutah.

»Ko smo prispeli do goreče hiše je bilo videti ogenj iz skoraj vseh odprtin, največ ga je bilo nad garažo. Uspelo nam je, da smo iz hiše odnesli plinsko jeklenko in tako preprečili še hujšo katastrofo,« je povedal poveljnik tamkajšnjih gasilcev.

Z ognjem so se borili več kot eno uro, notranjost hiše pa je popolnoma uničena. Vzrok požara naj bi bila napaka v električni povezavi.

Najjmlajši otrok družine Smiljanić, ki je star šest let je bil na srečo v času požara v vrtcu. Oče in zdravnik je še sedaj v šoku, a presrečen, da se otrokoma ni nič zgodilo. Maček, ki je dekleti in sosedo opozoril na nevarnost pa je postal »heroj« ulice.

www.bibaleze.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5250