V Pakistanu zgorel konvoj Nata

Datum 9.6.2010 9:50:50 | Kategorija: SvetPonoči so pakistanski skrajneži pri Islamabadu napadli konvoj vozil Nata in pri tem ubili najmanj sedem ljudi, več vozil so zažgali. Ker je šlo za tovornjake z orožjem, so povzročili veliko gmotne škode.
Le 10 kilometrov pred Islamabadom so pakistanski skrajneži napadli konvoj 20 parkiranih tovornjakov sil Nata, v katerih je bila vojaška oprema. Okoli 10 skrajnežev je začelo streljati na konvoj, pri čemer so ubili najmanj sedem ljudi, štirje pa so bili ranjeni. Zagorelo je tudi več tovornjakov, zaradi česar je nastalo za več milijonov dolarjev škode, poročajo tuji mediji. Oprema na tovornih vozilih je bila sicer namenjena mednarodnim silam v Afganistanu.

"Napad se je zgodil ob 23.35 po lokalnem času in še vedno ugotavljamo, kako se je vse skupaj zgodilo," je povedal vodja lokalne policijske postaje v Tarnolu Šah Navaz. Pojasnil je, da so bila vozila parkirana na počivališču ob cesti. Glavni inšpektor v Islamabadu Kalim Iman pa je povedal, da polciija išče domnevne storilce, ki naj bi se s prizorišča napada odpeljali v dveh avtomobilih in na motornih kolesih.

Kar tri četrtine opreme za mednarodne sile v Afganistanu prepeljejo iz pakistanskega pristaniškega mesta Karači po kopnem. Za voznike je to sicer dobičkonosen posel, hkrati pa tudi nevaren. Mnogi Pakistanci so namreč jezni, saj ne odobravajo vojaške intervencije v sosednjem Afganistanu.

Zavezniške sile se trudijo najti tudi druge poti za dobavo vojaške opreme, predvsem iz Rusije, zadnji incident pa bo verjetno še okrepil njihova prizadevanja, da jih bodo čim prej začeli tudi uporablja

http://24ur.com/novice/svet/foto-v-pakistanu-zgorel-konvoj-nata.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5249